Acasă Spațiu
Categorie:

Spațiu

Reclamă

O echipă internațională de oameni de știință a modelat funcționarea unui viitor vehicul pentru studiul exoplanetelor. Acesta se numește Large Interferometer For Exoplanets (LIFE) și este conceput pentru a căuta semne de viață pe lumi îndepărtate. Până în prezent, acesta este doar un proiect și destul de controversat, astfel încât copia sa digitală este testată în condiții diferite în căutarea unei soluții optime.

Telescopul, format din cinci sateliți care funcționează sincron, va scana radiațiile infraroșii ale exoplanetelor pentru a le analiza atmosferele. Sarcina principală este de a căuta „biosemne”, anumite gaze care se formează în timpul activităților de viață ale diferitelor creaturi. De exemplu, oxidul de azot și halogenii metilați pot fi numiți semne ale prezenței unei biosfere extinse în care au loc procesele de fotosinteză.

Pagini: 1 2

Reclamă

Cercetătorii de la Laboratorul Lunar și Planetar al Universității din Arizona au prezentat o nouă ipoteză privind trecutul satelitului natural al Pământului, care ar putea explica un paradox lunar ciudat. În anii 1970, când au fost livrate primele eșantioane de minerale locale de pe Lună, oamenii de știință au observat un conținut anormal de ridicat de ilmeniți printre acestea. Acestea sunt roci grele, bogate în titan și fier, care se găsesc de obicei mai aproape de nucleul planetei.

Ilmenitii se pot ridica de la subsuprafață la suprafață ca urmare a proceselor seismice, dar acesta este un fenomen rar, iar conținutul lor în rocile superioare este întotdeauna mic. Pe Lună totul este diferit – avem impresia că interiorul său a fost întors inexplicabil la suprafață. Ca și cum un fenomen ar fi „întors pe dos” corpul cosmic.

Pagini: 1 2

Reclamă

Misiunea spațială Psyche a NASA își propune să ajungă la asteroidul metalic 16 Psyche până în 2029. În timpul unei misiuni atât de lungi, agenția intenționează să testeze tehnologia de comunicare optică laser Laser Link.

După ce transmițătorul radio a fost sincronizat cu modulul optic de comunicații al sondei spațiale DSOC, a avut loc prima sesiune – o copie a datelor tehnice a fost transmisă de la o distanță de 226 de milioane de km. Viteza de transmisie a fost de 25 Mbit/sec.

Potrivit Mira Srinivasan de la Jet Propulsion Laboratory al NASA, la 8 aprilie anul curent, în timpul sesiunii, a fost posibilă transmiterea a 10 minute de date de la sondă, ceea ce a confirmat eficiența interacțiunii dintre sistemul optic și sistemul principal de comunicații radio al navei spațiale.

Pagini: 1 2

Reclamă

Administrația Spațială Națională din China a lansat un videoclip promoțional care demonstrează dispozitivul viitoarei sale baze de pe Lună.

Videoclipul a fost corectat rapid și imaginea blurată, dar SUA consideră că a fost făcut cu un motiv. Poate că este o aluzie la faptul că programul lunar al SUA este în urma celui al Chinei. Sau o demonstrație a faptului că NASA va zbura pentru a-i vizita pe coloniștii chinezi de pe Lună, nu invers.

Pagini: 1 2

Reclamă

Forța spațială a SUA, recent creată, a avut un eveniment marcant – trei ofițeri (numiți oficial Gardieni în cadrul agenției) au mărșăluit în deșertul din vestul Texasului, în timpul căruia au trebuit să efectueze teste de pregătire fizică în conformitate cu standardele armatei. Participanții au fost recompensați cu pinteni, pălării de cowboy și titlul de primii „Space Cowboys” ai celei mai noi ramuri a forțelor armate ale SUA.

Devenirea unui purtător de pinteni este o tradiție consacrată în cavaleria militară, unde recruții trebuie să își demonstreze abilitățile cu armele albe și călăria. Pentru ofițerii Forțelor spațiale, al căror serviciu este petrecut mai ales în fața ecranelor calculatoarelor, în centre de comandă bine echipate și confortabile, acest lucru este aproape un exotic uitat.

Pagini: 1 2

Reclamă